Kadastraal splitsen vergunning

Voor het kadastraal splitsen van een gebouw is in sommige gemeenten een (kadastrale) splitsingsvergunning vereist. Vaak wijst de gemeente een gebied aan waarbinnen een splitsingsvergunning verplicht is. Dit betreft vaak gebieden met voor het overgrote deel oudere panden (van voor 1940). In de gemeente Amsterdam en Rotterdam is dit gebied bijvoorbeeld binnen de ringweg van de stad.

Een kadastrale splitsingsvergunning is noodzakelijk om de appartementsrechten in een pand juridisch overdraagbaar te maken. Kadastrale splitsen kan zowel horizontaal als verticaal. De gemeente toetst bij de kadastrale splitsingsvergunning of de bouwtechnische staat van het pand voldoende is. Denk bijvoorbeeld aan het dak, de fundering en de kozijnen. In sommige gevallen heeft u naast een splitsingsvergunning ook nog een omgevingsvergunning en een onttrekkingsvergunning nodig. Laat u daarom goed informeren voordat u start met het splitsen van een gebouw.

Vergunningcheck

Anderen bekeken ook:

Doe de vergunningcheck om te bekijken wat bij uw pand de mogelijkheden zijn voor een kadastrale splitsingsvergunning.

Inschatting bouwkosten

Benieuwd naar de hoogte van de (ver)bouwkosten? Onze adviseurs geven altijd een grove inschatting van de te verwachten bouwkosten van uw plan.

Aanvraag bouwkosten

Start vandaag!

Direct weten of u een vergunning nodig heeft en
hiervoor in aanmerking komt? Doe de
vergunningcheck

Vergunningcheck